Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem to niezawodny pomysł na błyskawiczny obiad. Wystarczy ugotować spaghetti, podsmażyć na patelni pomidorki wraz z czosnkiem. Całość wymieszać z tuńczykiem i oliwkami, gotowe! Do dania możesz użyć zarówno tuńczyka w sosie własnym, jak i w oleju. Jeśli wybierzesz ten drugi, pamiętaj, aby zamiast 5 łyżek oliwy, dodać tylko 2.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 837
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 363
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 100
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 61
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 837
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 363
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 100
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 61
Składniki
Pomidorki przekrój na połówki, czosnek drobno posiekaj.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pomidorki i czosnek. Przypraw solą i pieprzem. Smaż na małym ogniu przez około 3-4 minuty, do momentu, aż pomidorki nie zmiękną.
Makaron po ugotowaniu odcedź i wyłóż na patelnię. Dokładnie wymieszaj z pomidorkami i czosnkiem. Przełóż na talerz. Dodaj tuńczyka i oliwki.
Całość posyp startym parmezanem. Udekoruj listkami bazylii.